3 Ekim 2013 Perşembe

Dünya Backup ve Recovery Rekoru TREO uzmanlığı ile Türkiye’de

Şirketlerin iş sürekliliğinde vazgeçilmezi olan veri yedekleme ve felaket kurtarma senaryolarında sistemi tekrar hızlıca ayağa kaldırma konusu günümüzde önemini arttırmış durumdadır. Birçok kurum bu konuda önlem almış ve hatta yapmış olduğu yatırımın avantajını felaket anında yaşamıştır. Bir şirketin 1-2 gün gibi teknik nedenlerden dolayı çalışamama durumu günümüzde artık söz konusu değildir. Mevcut iş kaybının yanı sıra artık itibar kaybına da yol açmaktadır.

StoreOnce sistemleri HP laboratuvarlarında günümüzün ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş deduplikasyon teknolojisidir. Uçtan uca çözüm ile yola çıkan StoreOnce teknolojisi yazılım entegrasyonu, ölçeklenebilen modeller ve sanal appliance çözümleri ile kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Treo  Bilgi Teknolojileri Storeonce Deduplication ile şirketlere bu konuda çözüm sunarak hizmet verdiği şirketin bu konuda önceden önlem alması yönünde vizyon vermeyi hedeflemiştir. StoreOnce ürün ailesinde tamamen HP’ye ait olan ve Dedupliplikasyon 2,0 kullanılmaktadır. Bu sayede sistem tarafından verinin türüne ve içeriğine göre otomatik olarak değişen bölümlemeler kullanarak diğer sistemlere göre daha yüksek miktarda veri yedeklemesi sağlanmaktadır. Deduplikasyon 2,0 ile beraber geçmişte en büyük sıkıntı olan yedeklenen verinin geri yüklenmesinin çok uzun zaman alması  sorunu  adresleyerek yedekleme hızına yakın veri geri yüklemesi yapabilmektedir.

Storeonce ürün ailesi kendi içerisinde replikasyon yapabilmektedir. Replikasyon ile verilerin otomatik olarak tek merkezde yedeklenmesi sağlanmaktadır. Yeni nesil HP Data Protector 8,0 ile özellikle uzak ofislerdeki sistemlerin düşük bant genişliği kullanılarak yedeklenmesi sağlanmaktadır.

Treo Bilgi Teknolojileri olarak bugüne kadar müşterilerimize bu çözümü önermiş ve gerçekleştirdiğimiz başarılı projeler ile Türkiye’ye backup ve recovery recorunu getirmiş olmaktan memnunuz. Bu sayede ülkemizdeki bilinçlenmenin arttığını, iş sürekliliği ve verimliliği konusunun önem kazandığını ve artık şirketlerin bu konuda yatırım yapmaktan kaçınmadığını görmüş bulunmaktayız.

0 yorum:

Yorum Gönder